2018. január 9., kedd

Beköszönés


Kedves Látogató!

Ebben a blogban láthatjátok majd mindenféle kézzel-szívvel-szeretettel készített alkotásomat.
 
Legfőképpen, a szabad időmben kézimunkázva létrejött amigurumi és egyéb figurákat, babákat, apró díszeket, játékbabáknak készült ruhákat és egyebeket.

Elkészült kis lényeim mind egyediek, legfeljebb pár db készül egy-egy minta alapján, én nem szeretek egyforma dolgokat "gyártani" mint egy gép, abban nem találok semmi örömet. Ami nálam készül, annak lelke van, arca, karaktere, egyszóval: egyénisége. Felhasználok meglevő mintaleírást is, de legtöbbet magam tervezem, alakítom.
Kitalálom, lerajzolom, szemeket és cm-eket számolok, addig nem nyugszom, amíg életre nem kel. Csak a képzelet szabhat határt. :)
Legtöbbjük horgolt és kötött technikával készül, de bármi más is előfordulhat, akár díszítésként is, pl. hímzés, gyöngy. Illetve, vannak figurák, akiknek nem horgolt-kötött ruhájuk van, hanem textilből varrt.
Alapanyagokat csak jó minőségűeket használok, mert szeretném, ha a munkáim sokáig szépek maradnának.
Az amigurumi figurák, állatkák és lények tömésére én csakis műszálas töltőanyagot használok, így könnyen moshatók, száríthatók, és alaktartók.
A szemek vagy speciális biztonsági szemek, ami nagyon nehezen kotorható ki a fejből, vagy-ha úgy néz ki jobban, akkor hímzett szemeket is alkalmazok, vagy gyöngyöt varrok szemnek.


Egyedi babaruhákat is készítek játékbabáknak, különböző méretben. Elsősorban nem kisgyermekek kezébe valók, hanem felnőttebb babagyűjtőknek. Kislánykoromban is nagyon szerettem babaruhákat készíteni, ez pár éve hobbiként tért vissza.
A ruhák főképpen kézzel kötve-horgolva készülnek, ritkábban varrva valamilyen szép kis anyagból, a babáimra méretezve.
Legfontosabb modelljeim:
Kicsik, 30 cm körüli méretűek: Pullip, Blythe, Barbie, Corolle, Paola Reina
Nagyok, 18" azaz 45-50 cm körül: American Girl, Journey Girls, Götz, Designa Friends

Kellemes nézelődést kívánok, és ha bármi kérdésed, ötleted, megjegyzésed van, írj nyugodtan.


                                                                                        Sok szeretettel: Tristen

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése